Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hatlapos Sütemény - Recept

Hatlapos Sütemény - Recept

hozzávalók / 4 adag

 

A tésztához

A krémhez

 
hirdetés
 
 

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: édes süti
alkategória: réteges sütemény

egyéb elnevezések

soklapos kakaókrémes sütemény, szalakális krémes
 
 
 

elkészítés

  1. A lisztet a zsírral, a cukorral elmorzsoljuk. A tejben a szalalkálit felfuttatjuk és a liszthez adjuk.
  2. Összegyúrjuk, kidolgozzuk rétestészta keménységűre.
  3. A tésztát 6 felé vágjuk. Cipókba gyúrjuk, vékonyra nyújtjuk, majd lisztezett tepsi hátán külön-külön megsütjük 8-10 perc alatt 200 fokon (gázsütő). (Vigyázat, hamar megsülnek!)
  4. Elkészítjük a krémet: a tej 3/4 részét a cukorral és a vaníliával felforraljuk. A lisztet a kakaóval és a megmaradt tejjel simára keverjük és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folytonos keverés mellett sűrű krémmé főzzük. A krémet a tűzről levesszük, a fele vajat elkeverjük benne és melegen a hat lapon egyenként eloszlatjuk, majd a lapokat egymásra rakjuk.
  5. A tetejét a megmaradt felolvasztott vajjal megkenjük és porcukorral meghintjük.
  6. Hideg helyen egy napig pihentetjük és csak másnap szeleteljük fel.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.